Bylinky, díky kterým zatočíte s nachlazením

Podzim se blíží a s ním i sychravé počasí, kvůli kterému mnoho z nás opět onemocní. Nejčastěji nás trápí nachlazení a chřipka, což nepatří mezi nebezpečné nemoci. Tělo si však potřebuje odpočinout, aby mělo dostatek energie v boji při napadení bakteriemi či virem. Existuje však přírodní pomoc v podobě účinných bylinek. A my vám poradíme, které na jakou nemoc zabírají nejlépe.

Bylinky - zatočte s nachlazením

 

Nachlazení

 

V tomto případě potřebujete především posílit imunitu a dodat energii celému organismu. Na tyto bylinky se můžete spolehnout už ve chvílích, kdy se začínáte cítit nějak divně. Vitamín C hravě doplníte rakytníkem, neboť obsahuje takové množství, že ho netrumfnou ani citrusy. Také napomáhá celkovému pročištění a regeneraci těla.

 

Imunitu posílíte nejlépe třapatkou (echinacea). Proti bakteriím byste měli rázně zaútočit směsí z kurkumy a lichořeřišnice, která je považována za nejsilnější přírodní antibiotikum - stejně jako česnek. Nezapomeňte doplňovat tekutiny, neboť velké množství vody tělo vypotí nebo spotřebuje v boji s nemocí. Ideálním pomocníkem jsou čaje z lipových či bezových květů. S nimi zmírníte pocení a podpoříte odkašlávání.

 

Rýma

 

Nejprve musíte zabránit množení bakterií a pro zlepšení dýchání byste se měli pokusit o splasknutí oteklých sliznic. Uvařte si čaj z mátových lístků, tymiánové natě či z heřmánkových květů a uvidíte, jak se vám budou postupně uvolňovat dýchací cesty. Můžete si zkusit koupit i silice ve skleničkách, kterými si pak pokapete kapesník a inhalujete. Nejlepší účinky mají silice mátové, borovicové, eukalyptové či smrkové.

 

Bolest v krku

 

Na bolest v krku nejrychleji zabírají čaje a kloktadla, které si připravíte ze stejných bylin. Pomohou vám snadněji polykat, zmírnit bolest a vydezinfikovat krk. Dokonce dokážou i zabránit rozvíjení zánětu. Těmi zázračnými bylinkami jsou heřmánek, měsíček, šalvěj, jitrocel, proskurník a sléz.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies