Bylinkové hubnutí

Chcete zničit své nadměrné tukové zásoby? A nejlépe tou přírodní cestou? V tom případě jsou informace v tomto článku určeny právě pro vás. Dáme vám seznam hubnoucích pomocníků, které můžete pěstovat ve své vlastní zahradě nebo je posbírat při procházce loukou. Takže hurá na snadné, příjemné a chutné hubnutí, stačí jen nasbírat bylinky a uvařit čaj.

Hmoždíř s bylinkami

Smetanka lékařská, chcete-li- pampeliška

Proč je tak dobrá? Proslula především, protože má projímavý a žlučopudný účinek. Celkově posílí látkovou výměnu organismu, pomůže se zvýšenou hladinou cholesterolu, se zácpou a vůbec se špatnou funkcí trávícího traktu. Sníží také plynatost a odvodňuje. K přípravě čaje ze smetanky použijte nadrobno nařezaný, sušený kořen. Dejte ho do hrnku a přelijte horkou vodou. Vlažný čaj pak pijte dvakrát za den.

Řebříček obecný

Po vnitřním užití řebříčku můžete očekávat, že se vaše trávení zlepší. Jestliže vás trápí křeče, také se jich díky této bylince zbavíte. Příznivě působí na žaludeční žlázy a jestli budete řebříček pravidelně užívat, budete mít pravidelnou stolici. K přípravě čaje použijte nařezanou nať řebříčku. Na půl litr horké vody postačí tři lžícce natě. Čaj sceďte, dopřejte si jej studený jednou denně.

Malý zázrak – zázvor obecný

Pro náš metabolismus je tento ostrý kořínek naprostým blahem. Zázvor metabolismus zrychluje, tím pádem půjdou kila snadněji dolů. Zázvor v jakékoli podobě podpoří tvorbu trávicích šťáv a neutralizuje kyselost v trávicím traktu. Zázvor lze použít při všelijakých zdravotních komplikacích. Aby hubnutí šlo jako po másle, kombinujte zázvor se zeleným čajem. Jak na to? Nasekaný zázvor smíchejte se sypaným zeleným čajem, zalijte horkou vodou, cca 80 °C a nechte louhovat. Čaj můžete dochutit citronem a medem.

Fenykl obecný

Že je jen pro miminka? Ano, pro malé děti je spásou v případě bolení bříska. Ale i pro vás je fenykl dobrým pomocníkem. Obsahuje látku fenchon, která stimuluje vylučování trávicích enzymů a urychluje peristaltiku střev. Jednu nebo dvě čajové lžičky sušené fenyklové natě zalijte vařící vodou, nechte asi 10 minut louhovat. Pijte během celého dne po doušcích.

Zelená čarodějka - Kopřiva dvoudomá

Kopřiva je svým pročisťujícím účinkem dobře známá. Z jara je výborná pro detoxikaci organismu, což můžete skloubit s hubnutím. Kopřiva je výborná, nemusíte ji používat pouze k přípravě čaje. Uvařte si špenát z kopřiv, omelety s kopřivovou nádivkou nebo ji přidejte k masu.

Fialový krasavec - Ostropestřec mariánský

Z jara výborný pomocník na hubnutí. Pomůže zahnat únavu a problémy, které způsobuje nezdravý životní styl. Pročistí vaše játra. Ať držíte jakoukoli jinou dietu, zkuste vždy připojit čaj z této bylinky. Nejvhodnější je připravit čaj ze semen, pokud je neseženete, tak kupte olej ze semínek.

Kontryhel obecný

Zkuste si vzít do ruky krabičku od čaje na hubnutí, který jste koupili v lékárně. Témeř vždy ve směsi najdete kontryhel. Kontryhel je takovou ženskou bylinkou. Ženy trpící silnou, bolestivou menstuací, by měli popíjet dva šálky čaje z kontryhelu denně. Čaj pijte vždy čerstvý, připravený ze dvou čajových lžiček sušené kontryhelové natě. Po zalití horkou vodou nechte 10 minut louhovat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies