Britské Panenské ostrovy

Jen osmdesát kilometrů východně od Karibiku leží směs asi čtyřiceti tropických ostrovů. Jsou to Britské Panenské ostrovy, které se vyznačují svou neobvyklou přírodou a temperamentním obyvatelstvem.
Panenské ostrovy

Rozloha

153 km2

Počet obyvatel

21 000

Hlavní město

Road Town

Národnosti

Černoši (83%), běloši, míšenci

Měna

1 USD (americký dolar)

Podnebí

Britské Panenské ostrovy mají stálé počasí s průměrnou teplotou 25 °C. V období mezi zářím a listopadem nastává takzvané období dešťů, kdy může pršet šest dní v měsíci.

Příroda

Krajina na Panenských ostrovech má velmi zvláštní charakter. Kopce zahalují tropické pralesy, místy zase narazíte na suché pásy, ve kterých převládají sukulenty a pobřežní močály. Mezi hojně se vyskytující rostliny patří ibišky a kaktusy. Pobřeží obklopuje velké množství kokosových a královských palem nebo mořských hroznů. Typickými zvířaty Panenských ostrovů jsou gekoni a vzácný druh noční žáby.

Obyvatelstvo

Jak rysy, tak i barva pleti a temperament místních obyvatel vypovídá o tom, že v minulosti byli potomky Afriky. Jsou tmaví, vysocí a mohutní.

Ostrovy americké elity

Britské Panenské ostrovy bývají někdy nazývány jako „Ostrovy americké elity“. Jejich návštěvníci kouří ty nejdražší doutníky, vlastní nejrychlejší sportovní vozy, letadla, jachty nebo vily s bazénem. Není se také čemu divit, jen 8% návštěvníků Panenských ostrovů je odjinud než z Ameriky.

Některé zajímavosti

Pokud si na Britských Panenských ostrovech půjčíte auto, tak pamatujte na to, že na všech ostrovech se jezdí vlevo. A co víc, skoro všechny automobily mají volant na levé straně, což vyžaduje zdatné řidiče.

Po celých ostrovech jsou zásuvky amerického typu, pro které musíte mít adaptér.

Pro pobyt na Britských Panenských ostrovech je potřeba jen platný cestovní pas a při odletu zaplatit odletový poplatek 20 USD.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies