Botulotoxin - zabiják vrásek

Botulotoxin je velice prudký jed, který se v dnešní době používá hlavně v kosmetice k vyhlazování vrásek na čele a v horní části obličeje. Obliba tohoto "omlazení" rychle stoupá.

Usměvavá tvář starší ženy

Botulotoxin je nervový jed, který v místě působení zablokuje přenos nervového vzruchu. Kdysi se používal při léčbě nadměrné činnosti svalů, šilhání, křečí a třesu. V dnešní době se používá v kosmetice k vyhlazování vrásek.

 

Procedura spočívá v aplikování botulotoxinu tenkou jehlou do místa, kde se vrásky mají vyhladit. Aplikace je velmi málo bolestivá. Pokud si pacient přeje, je možné na ošetřovanou partii nanést znecitlivující krém. Procedura trvá přibližně 30 minut.

 

Účinek této látky nastupuje mezi 3 – 14 dnem a průměrně trvá 4 – 6 měsíců. Opakování kúry se doporučuje vždy za 9 – 12 měsíců.

 

Po aplikaci botulotoxinu není vhodné překlánění a nějaké větší pohyby, aby látka zůstala přesně v místě procedury.

 

Aplikace botulotoxinu nemá žádné vedlejší účinky, pokud jsou dodržena správná pravidla. Jako nežádoucí účinky se mohou objevit bolest hlavy, únava nebo nevolnost.

 

V dnešní době patří vyhlazování vrásek pomocí botulotoxinu mezi nejžádanější a nejefektivnější procedury v estetické dermatologii a obliba tohoto "omlazení" prudce stoupá.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies