Bondáž a svazování

Vzrušuje vás představa, že budete zcela ovládnuta někým jiným nebo že naopak zcela ovládnete svého partnera? Něžným svázaním toho můžete dosáhnout. Být spoután nebo spoutávat, to je účel tzv. bondáže.
Dva barevné provazy svázané k sobě

Bondáž – co je to?

Bodnáž je druh erotických hrátek, kdy je jeden z partnerů spoután. Kromě svázání rukou, nohou či celého těla si někdy také překrývají oči nebo celou tvář. Bondáž je vzrušující pro partnery, kteří touží po pocitu bezmocnosti, omezení fyzického pohybu, ztráty možnosti obrany, pocitu odevzdání se. Díky bondáží jsou jejich pocity intenzivnější. Pro někoho je vzrušující i pocit nejistoty a strachu. Je to v postatě hra, při níž každý z milenců zaujímá svou roli – jeden aktivní (dominantní) a druhý pasivní ( submisivní).

Bondáž – je to sado maso?

Bondáž a sado maso není totéž. Sadomasochisté mohou využívat techniky bondáže, ale vždy k tomu vyžadují způsobování nebo přijímání bolesti. Bondáž jako taková by bolestivá být neměla.

Bondáž v minulosti a současnosti

V dobách válečného tažení se zajaté ženy spoutávaly, aby nemohli utéct. Později se tato bondáž stala součástí sexuálního jednání. Zmínku o bondáži najdeme i ve starých pověstech českých, v pověsti o dívčí válce. Tehdy Šárka použila bandáž sama na sobě, k upoutání pozornosti kolemjdoucích. Svůdnou a bezmocnou ji pak objevil a zachránil Ctirad se svou družinou. Bondáž velmi brzy zahltila porno časopisy, filmy, knihy a internet. Jasné náznaky lze spatřit např. i v několika videoklipech Madony.

Bondáž – proč ano?

Bondáž je stimulátorem fantazie a prostředkem k dosažení nepoznaných pocitů. Pokud svěříte své tělo do rukou někoho jiného, ztrácíte nad ním kontrolu a musíte se úplně odevzdat. A právě tyto pocity mnohé uvádějí do extáze. Po zavázání očí navíc ztrácíte orientaci, uvědomujete si neovladatelnost svého těla, ale zároveň jej vnímáte více než kdy jindy. Napětí, se kterým očekáváte, co se bude dít, se stupňuje..

Bondáž – jak na to

Nejdříve si stanovte určitá pravidla a meze, které nesmíte překročit. Jakmile vás partner spoutá a vy se budete bránit, může si myslet, že se jedná o součást hry. Vymyslete si znamení, které bude signalizovat to opravdové a skutečné „dost“. Vytvořte si atmosféru romantického únosu, nemilosrdného zatčení, přepadení či nákupu otrokyně. Spoutání těla by měl partner využit k jeho důkladnému průzkumu, k hledání citlivých míst, k hlazení, šimrání či stiskům. Ke svázání můžete použít pouta, kožené řemínky, pásky, obvazy, lepící páskou či umělohmotnou folii.

První pokusy o bondáž nepřehánějte. Dávky těchto hrátek zvyšujte postupně a opatrně. Důvodem k postoupení bondáže by neměla být jen ochota, ale především také chuť.

Bondáž bezpečně

Sílu utažení pout by měl určovat svazovaný partnter, ne svazující. Nikdy nestahujte krk a pokud chcete použít roubík, raději jen malý, symbolický. Spoutaného partnera nikdy nenechávejte samotného. Jedním ze základních kamenů bezpečnosti erotických hrátek je také důvěra obou partnerů.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies