Body Pump aneb dejte si do těla!!!

Sportů pro ženy už je v nabídce fitcenter tolik, že je nedokážete spočítat na prstech obou ruk. Člověk možná už ani aerobní sporty neumí rozeznat a teď ještě Body Pump. O co tedy jde?

Cvičící osoby v místnosti

Cíl je stejný

Všechny aerobní sporty děláme se stejným cílem, tím je formování postavy. Přesto se od sebe v něčem lisí. U toho se tančí, u jiného se používají činky, jinde guma, míč a posiluje se. Když to všechno spojíme dohromady, máme na světě Body Pump.

Domov – Nový Zéland

Body Pump spatřil světlo světa už v roce 1991 a jeho otcem je Phillip Mils. Jeho původní myšlenkou nebylo přijít s novým cvičením pro ženy, ale chtěl spíše nalákat muže na cvičení aerobicu. Možná se mu to někde ve světě podařilo, ale u nás nejspíše ne. Body Pump se dnes cvičí v celém světě.

O co tedy jde?

Jde o posilovací cvičení s využitím nakládací tyče s různým stupněm zatížení, tím se docílí procvičení všech svalových skupin. Od ostatních aerobních cvičení se liší tím, jak jsou po sobě všechny cviky řazeny. Lekce samozřejmě začíná rozehříváním, pak následuje posílení se střečinkem a a nakonec vydýchání se strečinkem. V Body Pumpu následuje strečink po každém posílení určité partie.

Při cvičení Body Pumpu vás nečekají žádné posilovací stroje. Bude stačit podložka, fitness bedýnka a zátěžová tyč se závažím. Závaží má většinou jedno, dvě nebo čtyři kila.

Cvičí i těhotné a nemocní se skoliózou

V podstatě jde o takový tanec s činkou, který nikomu neublíží. Záda samozřejmě mohou rozbolet, proto je rozehřátí a protažení před zahájením cvičení velice důležité. Body Pump je cvičení vhodné pro všechny, vždy si můžete odlehčit ze zátěžové tyče nebo některé cviky vynechávat či je nahradit přijatelnějšími cviky.

Až budete zahřátá

Po rozehřátí obvykle následuje posilování břišních partií, pažních a deltových svalů. Dále je na řadě fitness bedýnka a podložka spolu procvičováním hýždí, stehen a lýtek. Po lekci budete optavdu parádně procvičená.

Tři druhy

Lekce Body Pumpu se dělí na tři druhy. První je časově nejdelší, při druhé se více posiluje a třetí druh je směsicí obou předešlých. Lekce tedy může trvat 60 minut během nichž posílíta osm druhů svalů, nebo 45 minut, kdy se posiluje pouze šest svalových skupin. U kratší verze se vynechává posilovaní bicepsů a tricepsů. Třetí druh trvá 30 minut. Tento druh je oblíbený v Japonsku a ve Velké Británii.

Nakonec lze říci, že jde rozhodně o moc dobrý kardiotrénink, vysoká tepová frenkvence u cvičení rozhodně nebude chybět. Vyzkoušet se má všechno, takže hurá do toho.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies