Bobová dráha vám zvedne adrenalin

Chcete se pokochat přírodou, pobavit se se svými přáteli či rodinou a ještě zažít divoký adrenalin? Bobové dráhy jsou k tomu jako stvořené a v České republice jich najdete spoustu!
 Muži jedoucí na bobové dráze

Trocha historie jízdy na bobech

Jízda na bobech byla odedávna populární v severských zemích, ale první bobové závody byly uspořádány v roce 1898 ve Švýcarsku. Ve Švýcarsku také vznikla první bobová dráha a za několik let nahradily původní dřevěné saně aerodynamicky tvarované laminátové boby a moderní bobové tratě byly doplněny o různé zatáčky, zákruty a převýšení. Původně zimní sport se tak stal celoroční zábavou pro celou rodinu.

Bobové dráhy současnosti - akce a zábava pro všechny

Dnes jsou bobové dráhy častou součástí zábavných parků a zpestřením sportovního vyžití ve městech i malých vesničkách. Dráha je vybavena vlekem, který vás vytáhne do vyšších poloh a odtud se pak řítíte skrze různé zatáčky a zvlněné dráhy dolů. Většina „bobovek” v ČR funguje celoročně. Atraktivní je také večerní jízda při umělém osvětlení.

Rychlost bobovek – pohoda nebo adrenalin?

V nerezové bobové dráze se můžete řítit rychlostí až 62 km/h, existují ale i bobové dráhy s maximální rychlostí 35 km/h. Ať už si vyberete jakoukoliv dráhu, je jen na vás, jakou rychlostí pojedete. Díky brzdové páce totiž můžete regulovat rychlost vozíku. Do bobu můžete bez obav usadit i malé dítě. Ve vozíku pro dvě osoby se usadíte za něj a díky brzdné páce se můžete plížit třeba i vyhlídkovým tempem. Samy mohou děti v „bobovce” jezdit většinou od 8 let.

Nejlepší bobové dráhy v České republice

  1. Bobová dráha Prosek - zatím jediná bobová dráha v Praze s nejvyšší možnou maximální rychlostí všech českých bobovek - 62 km/h.
  2. Bobová dráha Janov nad Nisou – raritou zdejší „bobovky“ je karusel (točna), ve kterém se bob otočí o 450 stupňů. Délka dráhy: 900 m.
  3. Bobová dráha Kutná Hora – nejdelší v ČR (1565 m) a druhá nejdelší v Evropě. Převýšení dráhy dosahuje 42 m. První část okruhu je rekreačního typu, druhá část je adrenalinová. Max. rychlost bobu činí 58 km/h. Délka trati 7 min.
  4. Bobová dráha Špindlerův Mlýn – 1000 m dlouhá. Překrásné prostředí.
  5. Bobová dráha Harrachov – 700 m dlouhá, 17 zatáček a 2 nadzemní překřížení.
  6. Bobová dráha Lipno nad Vltavou – jedna z nejdelších (1000 m) s tunelem a terénními zlomy. Výhled na přehradu Lipno.
  7. Bobová dráha Tošovice u Oder – 964 m bobové dráhy v překrásném prostředí Oderských vrchů
  8. Bobová dráha Mosty u Jablunkova - 650 m dlouhá, překrásné prostředí Slezských Beskyd.

Další adrenalinové sporty

Bungee jumping – adrenalinový doping
Tandemové seskoky
Adrenalinový windsurfing
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies