Bobkový list pochází z vavřínu

V dobách Antiky byl vavřín, ze kterého bobkový list pochází, považován za posvátnou rostlinu. Hlavy vítězů starořeckých olympijských her slavnostně zdobily vavřínové věnce. Dnes je bobkový list uznávaným kořením.
Bobkové listy na bílém talíři

Bylinky a koření: bobkový list

Bobkový list pochází z vavřínu pravého. Ten roste ve Středomoří a subtropických oblastech. Má nahořklou chuť a specifické aroma. Čím jsou listy čerstvější, tím jsou zelenější. Není dobré skladovat doma listy déle než jeden rok. Objevují-li se na listech skvrny, nejsou kvalitní.

Bobkový list a léčivé účinky

Bobkový list a použití v kuchyni

Bobkový list se používá do polévek, smetanových omáček, gulášů, rajčatových pokrmů, k nakládání zeleniny, hub, ryb a zvěřiny. Nejlépe vyniká v jídlech nakyslých. Bobkový list se nesmí dlouho vařit, jinak hořkne. Mletý se přidává až do hotového pokrmu.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies