Bleskové hubnutí s ketogenní dietou

Potřebujete v co nejkratší době shodit přebytečná kila? Vyzkoušejte cyklickou ketogenní dietu, kterou budete považovat za skutečný zázrak.

Žena jí vidličkou zeleninový salát

Co je to cyklická ketogenní dieta?

Existuje řada účinných diet, díky kterým lze shodit přebytečná kila v poměrně krátkém čase. Mezi takové se řadí i ketogenní dieta, která je založena na konzumaci bílkovin. Ketogenní dieta je tedy bílkovinná dieta, při níž se zcela vylučují sacharidy. Cyklická ketogenní dieta je pak opakující se fáze, kdy se po týdnu střídá období bez sacharidů s obdobím se sacharidy. Tato fáze vždy trvá celých sedm dní.

Velmi laicky řečeno, ve fázi bez sacharidů nastává takzvaná ketóza a tělo začíná využívat energii v tukových zásobách. V tuto chvíli začínáme hubnout a tedy shazovat tuk, který se schovává i v těžce přístupných partiích.

Pro koho je ketogenní dieta vhodná?

Ketogenní dieta či cyklická ketogenní dieta je vhodná téměř pro všechny, děti a nemocní by se jí však měli vyhnout, případně konzultovat s lékařem. Uvítají ji především ti, kteří nemají příliš volného času a nemohou se věnovat pravidelnému cvičení.

Úskalí ketogenní diety

Každá dieta, pokud je radikální či drastická a slibuje rychlou redukci tělesného tuku, sebou nese možná rizika. Týká se to i ketogenní diety, která může zpomalovat metabolizmus. Dalším úskalím této diety je ubývání svalové hmoty. To se ale děje pouze v případě, že dietu neprovází žádná fyzická aktivita.

Pokud je to jen trochu možné, cyklickou ketogenní dietu, jež trvá několik týdnů, vždy doplňujte posilováním svalstva. Tím se vyhnete nejen ubývání svaloviny, ale tukové zásoby se při větší svalové hmotě shazují daleko snadněji a rychleji.

Které potraviny zahrnout do ketogenní diety?

Pokud se skutečně chcete dostat do stavu ketózy, a sice stavu, kdy váš metabolismus začíná čerpat z tukových zásob, zapomeňte na vše, co obsahuje cukr. Tedy nejen sladkosti, ale i sladká zelenina, jako je mrkev, hrášek, brambory…

Vhodné je drůbeží, vepřové, hovězí ale i rybí maso, vejce, šunka a v malé míře i uzeniny. Mléčné výrobky rovněž, ale pozor na mléko, zde je vhodnější například tvrdý sýr nebo tvaroh. Ze zeleniny je skvělá brokolice a květák, čínské zelí, salát, ředkvičky, cuketa, kedlubna, okurka.

Zapomenout nesmíte ani na dobré tuky, které jsou při ketogenní dietě důležité. Ačkoli většinu tuků do sebe dostanete v mléčných výrobcích nebo v mase, občas si zobněte i ořechů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies