Bioenergetika

Bioenergetika je terapie určená k obnově a uvolnění energie člověka. Pokouší se člověku porozumět na základě energetických procesů. Ti, kdo provádějí bioenergetiku, vycházejí z předpokladu, že energie vzniká působením těla a mysli.

Žena v bílém tričku protahující si ruce

Bioenergetika vychází z učení Alexandra Lowena, který v roce 1956 založil Institut bioenergetické analýzy. Vymyslel základní cvičení a postoje, které bylo postaveno na práci s dechem a svalovým napětím.

 

Bioenergetika studuje lidskou osobnost z hlediska energetických procesů těla. Vychází z předpokladu, že energie vzniká působením těla a mysli, vytváří pohyby, které probouzejí emoce a vedou k myšlenkám.

 

 

Člověk, který má dostatek energie, se pohybuje harmonicky, lehce, uvolněně a klidně. Vyzařuje životaschopností a radostí. Naopak člověk, který má energie málo, působí napjatým dojmem, bývá netrpělivý a hyperaktivní.

 

 

Bioenergetika je metoda jejímž úkolem je zvyšování hladiny energie člověka a jejího volného proudění v těle. Cílem bioenergetiky je zbavit člověka od traumatických zážitků z minulosti, které se projevují jako dlouhotrvající napětí v těle. Toto napětí se vyskytuje ve svalstvu krku, ramen, hrudníku, zad, břicha, pánve.

 

 

Při cvičení může člověk pociťovat vibrace, pulzování, tepání, mravenčení v hrudníku, břiše nebo končetinách. Objevují se vzpomínky na minulost, vynořují se obrazy a fantazie. Tyto pocity jsou reakcí na uvolňování duševní a tělesné energie.

 

 

Bioenergetická cvičení je možno kombinovat s různými sporty. Některá cvičení se mohou provádět kdykoliv během dne.

 

 

Bioenergetika napomáhá člověku vidět se v realitě. Učí ho, jak pomocí práce s tělem může pozitivně ovlivnit a změnit kvalitu svého života.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies