Bio výbava pro dítě

Jako mámy chceme pro své dítě to nejlepší. Opravdu se ale vyplatí kupovat bio výživu, bio oblečení a další bio výrobky? A co především – lze dopřát dítěti bio život, aniž by to v našich peněženkách zanechalo díru?

Dítě ležící pod osuškou

Bio dítě - zdravé dítě?

Bio výrobky jsou pro dítě skutečně tím nejlepším – je logické, že dítěti by se do těla neměla dostat žádná chemie, jinak mu zaděláváme na oslabení imunity a nejrůznější zdravotní potíže. Možná si říkáte, že kdysi žádné bio neexistovalo, a přesto byla miminka zdravá. Omyl! Kdysi bylo všechno bio! Chemie se do potravin začala přidávat až v 60. letech, kdy se ukázalo, že přídavné látky dokáží vylepšit chuť, prodloužit trvanlivost apod. Samozřejmě, nic se nemá přehánět – dítě se styku s chemií stejně nevyhne – vždyť jen vzduch je plný nečistot a exhalací z továren. Přesto se někdy za bio výrobky vyplatí připlatit.

Kdy se vyplatí být BIO

Pokud se u vašeho dítěte projevila alergie nebo je častěji nemocné, za bio výrobky si určitě připlaťte. Vyplatí se kupovat bio plenky (kvalitní bavlněné) namísto jednorázových, které zatěžují životní prostředí a jsou méně prodyšné, takže kůži miminka navzdory reklamám tvrdícím opak rozhodně nesvědčí. Samozřejmě, praní plen není nic příjemného, můžete však střídat oba druhy – látkové pro běžné denní nošení, jednorázové při cestování. Dobrou variantou jsou tzv. Popolinky, látkové pleny složené ve tvaru kalhotek, s vložkami a svrchními kalhotkami. Vložky se po použití vyhodí, kalhotky vyperou. Existují také rostoucí kalhotky, které vydrží dítěti několik měsíců. Na těchto ekologických plenkách ročně ušetříte několik stovek korun.

Bio dobroty dopřejte nejen dítěti, ale i sobě

Bio přesnídávky, bio ovoce a zelenina jsou až dvakrát dražší než ty „nebio“. Většina z nich má ale o poznání lepší chuť – například mrkev nebo rajčata. Také bio vejce jsou po rozklepnutí skořápky „opravdovější“ – žloutek je opravdu žlutý, ne jen lehce nažloutlý! Tyto chemií nedotčené výrobky byste si měla dopřávat také vy. Ušetřit za ně můžete díky farmářským trhům, kde prodávají soukromníci za ceny srovnatelné s „nebio“ výrobky v supermarketech.

Bio oblečení ocení děti s ekzémem

Dětské oblečení by mělo být kvalitní – nevyplatí se nakupovat jej v levných obchodech, kde chybí štítek s označení složení látky (nebo je cizojazyčný). Dětská pokožka je velmi citlivá a reaguje i na ty nejmenší „zrádce“. Pokud vaše dítě trpí ekzémem nebo se mu na kůži často objevuje vyrážka, volte raději kvalitní bio oblečení.

Více ze života BIO:

Být bio se vyplatí

Zdravá kosmetika versus bio

Biosolárium - co na to odborníci?

Racio, Dia a Bioprodukty - co obchůdky nabízí?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies