Beta karoten - ochrana proti slunci

Při slunění běžne používáme krém s ochranným filtrem. To je samozřejmost. Zkuste však současně užívat ochranu, která působí zevnitř. Má to velké výhody. V létě je péče o pokožku velmi důležitá.
Nakrájená paprika s okurkou a mrkví

Beta-karoten chrání proti slunci

Bioaktivní beta-karoten se k tomuto účelu dobře hodí. Má schopnost zneškodnit některé potencionálně škodlivé molekuly volných radikálů, které se v pokožce vytvářejí jako reakce na sluneční záření.

Beta-karoten – ničí volné radikály

Volné radikály likvidují zdravé buňky a způsobují na kůži nenapravitelné změny, které končí předčasným stárnutím pleti. Beta-karoten je však včas neutralizuje, tak poskytne pleti výbornou ochranu.

Beta-karoten a alergie na slunce

Lidem se sluneční vyrážkou a alergií na slunce doplněk stravy s beta-karotenem často pomáhá. Zvyšuje totiž odolnost kůže vůči slunečnímu záření. Přirozeně se beta-karoten vyskytuje v zelenině a ovoci, hlavně v těch druzích, které mají zářivé barvy jako mrkev, rajčata, melouny. Rostliny právě beta-karotenu využívají jako ochranu před sluncem.

Beta-karoten a solárium

Kůže také mnohem dříve stárne, pokud chodíte na solárium. Ultrafialové paprsky kůži opravdu ničí. Pomocí ochranné látky beta-karotenu je možné odvrátit poškození volnými radikály. Pro velké milovníky opalování a solárií vědci vyvinuli novou formu tablet, které obsahují směs bioaktivního beta-karotenu a dalších důležitých prvků jako je selen, zinek, vitamin C, E a podobně. Každodenním užíváním se zvyšuje obranyschopnost pokožky.

Bioaktivní karoten:

  • chrání kůži před škodlivým UV zářením
  • dodává pleti zdravé zlatavé opálení, které dlouho vydrží
  • zamezuje předčasnému stárnutí pleti
Užívá se ve formě tablet, podpořit účinek můžete barevnou zeleninou – mrkev, meloun, rajče, červená řepa.
Pokud se chystáte na letní opalování, nezapomínejte na svou kůži, zapamatuje si naprosto všechno a jednou vám vaši péči vrátí.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies