Bělení zubů

V dnešní době je moderní mít zdravé a bílé zuby. Proto spousta lidí dobrovolně usedá do zubařského křesla a nechává si vybělit chrup. A to byl stav zubů dlouho opomíjenou oblastí, i když úsměv vytváří první dojem.
Úsměv s bílými zuby

Tak, jako šaty dělají člověka, tak i bílé zuby a úsměv ho dělají sebevědomým a úspěšným. A přiznejme si, že to nejhorší je stydět se usmát. Dnes jsou bílé zuby standardem, který charakterizuje schopnost pečovat o svůj zevnějšek.


Bělení zubů bylo populární už za dob starých Římanů. Ti si chrup brousili popelem. V dnešní době se používá vápenec nebo perlit a bělení zubů se podobá odbarvování vlasů.

Tři způsoby bělení zubů:

  • Bělící pasty
  • Domácí bělení
  • Bělení u lékaře v ordinaci

Bělení zubů pomocí bělící pasty

Zubař vyrobí speciální formu na zuby, do které se pomocí stříkačky aplikuje bělící pasta. Pacient pak formu nosí několik dní.

Domácí bělení zubů

Jde o bělící pasty, které při dlouhodobějším používání zasahují hlubší vrstvy skloviny a zuby se tak vybělí.

Bělení zubů u lékaře

Nejprve se pacientovi prohlédne a vyčistí chrup. Spolu s lékařem se určí budoucí odstín zubů. Chrup se postupně natírá tenkou vrstvou chemického roztoku, který na zubech začíná oxidovat. Barevné pigmenty se roztříští a zprůsvitní. Doba bělení se pohybuje kolem 1 hodiny.

Citlivost zubů

Bělení může ve vyjímečných případech, zvýšit citlivost zubů. Ta však mizí po několika dnech, při ukončení kůry nebo po přerušení bělení. K poškození zubního nervu však nedochází.

Komu se bělení zubů nedoporučuje?


Abyste mohli podstoupit bělení, musíte mít zdravý chrup, bez zubních kazů a jiných problémů (krvácení dásní, vypadlé plomby aj.).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies