Barvy, které léčí...

Víte o tom, že své zdravotní potíže můžete léčit i barvami ? Je to jednoduchá a nádherná metoda, kdy každá barva má svůj terapeutický účinek pro určitý orgán našeho těla. Barevná terapie nemá žádné vedlejší účinky.

list

Barvy a jejich význam na lidské zdraví

Je to jednoduchá, účinná a laciná léčba, kterou by měl každý využívat v praxi. Na barvy reagují naše oči i pokožka a mění se i náš puls. Svět bez barev by byl jako černobílý film. Barva znamená život. Barvy jsou důležité pro všechny živé bytosti. Každá barva má svůj vlastní význam. Abyste jim mohli lépe porozumět a ve svém životě je více využívat, je tady malý přehled:

Červené je barvou lásky, odvahy a energie

Červená je barvou lásky,ohně a krve. Je to povzbuzující barva, dodává energii, podporuje aktivitu, odvahu a smělost v rozhodování. Vybírají si ji lidé ctižádostiví, kteří dokáží jít nekompromisně za svým cílem. Posiluje naši odvahu a povzbuzuje nás v našich rozhodnutích. Není vhodná pro lidi vznětlivé, podrážděné a krajně vyčerpané. Také lidem z vážnějším onemocněním červená neprospívá.

Oranžová je barvou mládí, vitality a štěstí

Oranžová se nazývá barvou mládí. Dodává vitalitu, pocit radosti a štěstí. Přináší optimismus a pomáhá zvládnout emoce. Je to barva sebedůvěry a pozitivního přístupu k životu. Odstraňuje deprese. Je vhodná při léčení plícních chorob, astmatu a při nemocech zažívacího traktu. Oranžovou si vybírají lidé obdařeni intuici, kteří rádi sní a žijí v představách.

Žlutá barva léčí a zlepšuje paměť

Žlutá je to barva radostná, osvěžující a uzdravující. Podporuje schopnost učit se, dává inspiraci. Zlepšuje paměť a myšlenkovou činnost. Povzbuzuje činnost střev, sleziny, jater, žlučníku a také léčí nemoci těchto orgánů. Člověk plný naděje si vybere žlutou. Člověk zklamaný žlutou odmítá. Lidé, kteří mají rádi žlutou, bývají ve společnosti oblíbení. Snadno získavají důvěru a přátelství.

Zelená - barva harmonie a života

Zelená je označováná jako barva harmonie a nového života. Spojujeme ji s příchodem jara. Poskytuje bezstarostnost a schopnost otevřít se novým myšlenkám. Je velmi léčivou barvou. Posiluje zrak, blahodárně působí při zánětech, kašli vředech a nádorech. Je zdrojem energie potřebné pro oživení nervového systému, srdce a krevního oběhu. Potřebují ji rostliny, zvířata i lidé.

Modrá je barvou dobré nálady

Modrá je barvou nebe, něhy a věrnosti. Přináší dobrou náladu a uklidnění. Potlačuje sobeckost. Uklidňuje nervovou soustavu. Je vhodná při zánětech břicha a žaludku, odstraňuje křeče. Potřebují ji lidé, kteří nejsou schopni ovládat své emoce. Lidé, kteří modrou odmítají, mají problémy s partnerskými vztahy. Jsou izolování a jdou osamoceni životem.

Tmavě modrá hřeje a dodává sílu

Indigo tmavě modrá barva. Je dobrá pro staré lidi, protože neoslabuje. Hřeje a zamezuje chladnutí dýchacích orgánů. Má velkou léčivou sílu při nemocech v oblasti hlavy, uší, nosu a hrdla. Zmírňuje záněty, uvolňuje křeče, má antiseptické vlastnosti. Dodává našemu organismu energii, oživuje ho a povzbuzuje, aniž by ho dráždila. Také zmírňuje otoky.

Fialová - barva harmonie a sebejistoty

Fialová harmonizuje a navozuje pocit být sám sebou. Je spojena s magií, mystikou a spiritualitou. Je vhodná při nespavosti, léčbě nervového systému, smyslových poruchách, úrazech očí a mozku. Pomáhá při chudokrevnosti, epilepsii, revmatismu, bolestech hlavy, ischiasu a šedém očním zákalu. Vyhýbají se ji ti, kteří žijí pro dnešek a příliš se nezajímají o budoucnost.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies