Barvy a dětské oblečení

Všimli jste si, že podle nálady si ráno vybíráte oblečení? A není to náhodou, protože barvy působí na naši psychiku a náladu. O to obezřetnější bychom měli být při vybírání dětského oblečení.
Miminko v černé čepici

Barvy a dětské oblečení

O vlivu barev se už mluví dlouho… Každá barva má totiž své specifické vlastnosti a kvality. Barva oblečení může mít vliv jak pozitivní, tak negativní. Může ovlivňovat např. zdraví, a to, jak se cítíme…

Barvy a dětské oblečení – červená barva

Pro červenou barvu je charakteristická energičnost, rozhodnost, vedoucí schopnosti. Průvodními rysy červené jsou sebevědomí a agresivita. Tato barva se nedoporučuje při výběru oblečení a doplňků pro dítě do jednoho roku. Pár kousků červených oblečení je vhodné zařadit do šatníku ostýchavým, nesmělým dětem. Protože jde o barvu vítězů, měla by se tato barva objevit i v šatníku chlapců. Pro červenou barvu platí, aby se používala v rozumné míře.Vyberte dítěti i dětskou kosmetiku - více zde.

Barvy a dětské oblečení – tmavomodrá barva

Na rozdíl od červené barvy není tolik agresivní. Mezi její kladné rysy patří soustředěnost, zodpovědnost, smysl pro kolektiv. Mezi záporné stránky např. flegmatičnost, emocionální chlad. Jako pro všechny barvy, tak i pro modrou barvu platí vhodná míra. Emocionálním, nervózním chlapcům dodává klidu, pomáhá jim, aby se lépe soustředili, odnímá napětí. Proto se nedoporučuje užívat tuto barvu u dětí nesmělých.

Barvy a dětské oblečení – bleděmodrá barva

Obsahuje všechny kladné rysy tmavomodré barvy, ale přidává k ní vlastní hodnoty: věrnost, oddanost, vytrvalost, klid, rozvahu. Bleděmodrá se nejčastěji objevuje u oblečení miminek. Tato barva dítě uklidňuje, ale také mu dodává imunitu a odebírá fyzické a psychické napětí.

Barvy a dětské oblečení – žlutá barva

Mezi její kladné rysy patří optimismus, radost ze života, bezprostřednost citů. Zároveň však značí neklid, nestálost, proměnlivost citů a nálad. Žlutá barva podporuje v dítěti radost ze života, proto by v šatníku rozhodně neměla chybět.

Barvy a dětské oblečení – zelená barva

Mezi kladné rysy patří vytrvalost, odolnost, pracovitost, radost ze života, racionální přístup k řešení problémů. Mezi zápory patří nedostatečně rozvinutá intuice v porovnání s praktičností, což brání rozvoji tvůrčích schopností. Pokud chcete vychovat z vašeho dítěte pragmatika – budete volit větší počet zelených kousků oblečení. Pokud chcete podporovat u dítěte tvůrčí schopnosti, raději tuto barvu omezte. Nejlepší nicméně bude najít rozumný kompromis.

Barvy a dětské oblečení – oranžová barva

Je barvou fyzického i psychického zdraví. Oranžová je nezbytná v oblečení jak chlapců, tak holčiček. Tato barva je prospěšná pro zdraví dětí fyzicky i nervově slabších, přičemž je vhodné ji dávkovat.

Barvy a dětské oblečení – bílá barva

Bílá je barvou neutrální. Nenese s sebou žádné emoce. Její síla je v otevřenosti světu. Bílá barva je barvou upřímnosti, čistoty a naivity. Bílé oblečení je nejčastější pro slavnostní chvíle, vhodná je rovněž v letních měsících. Dítě v bílé barvě působí více zranitelně, bezbranně. Pokud dítě vstupuje do nového kolektivu, neoblékejte je do bílého. Bílou barvu je vhodné doplnit živějšími barvami.Myslete i na sebe a vybírejte podle barevné typologie - více zde.

Barvy a dětské oblečení – růžová barva

Je barvou ženskosti, jemnosti a něhy. Do růžového se odjakživa oblékají novorozené holčičky. Do šatníku chlapců by se tato barva neměla zařazovat, protože může podporovat nesprávné modely chování. Růžová evokuje pocity něžnosti, poddajnosti, měkkosti.

Barvy a dětské oblečení – hnědá barva

Je barvou země, nazývá se královnou konzervativců a pragmatiků. Ani tato barva by se neměla z dětského šatníku zcela vyloučit.

Barvy a dětské oblečení – černá barva

Černá barva není barvou dětství, proto se rodičům nedoporučuje, aby ji do dětského oblečení zařazovali.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies