Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.

Banánové fondue

Banán patří mezi velmi oblíbené ovoce. Proč jej ale jíst jen tak? Zkuste si připravit banánové fondue. Grilovaný banán namáčený ve smetanové omáčce s rumem nebo v jogurtové kari omáčce je zajímavým zpestřením jídelníčku.
Rozbalená půlka banánu

Banánové fondue s rumem

Ingredience

8 banánů, 100 g másla, 100 g hnědého cukru, 1 lžička mleté skořice, 100 ml rumu, 150 ml smetany

Postup

Na pánvi nechejte rozpustit máslo, přidejte cukr, skořici a rum. Omáčku za občasného míchání vařte dokud nezhoustne. Přidejte smetanu, promíchejte a odstavte z ohně. Na gril dejte neoloupané banány a grilujte dokud slupka nezčerná a začne praskat. Banány pak nechejte mírně vychladit, oloupejte je a podávejte s miskou omáčky, do které se namáčí. Pro zajímavost si přečtěte článek Abeceda jídla pro zdraví - více zde.

Banánové fondue s kari

Ingredience

1 banán, 150g jogurtu, 100g majonézy, 2 lžičky kari, 2 lžíce citronové šťávy, sůl

Postup

Smíchejte jogurt s majonézou. Přidejte oloupaný rozmačkaný banán, kari, citronovou šťávu a špetku soli a dobře promíchejte. Banán můžete také ponechat nerozmačkaný a do připravené omáčky jej namáčet.

Historie fondue a další recepty

Pokud si chcete přečíst další recepty na fondue či se chcete dozvědět něco o jeho historii, klikněte zde.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2017 eMagazíny.CZ s.r.o.