Baden-Baden – pohádkové lázně

Lázně Baden-Baden působí spíše jako pohádkový zámecký komplex než jako místo léčby různých onemocnění. Léčivých účinků zdejších pramenů si byli vědomí už Keltové, ale první lázně zde založili Římané.

Lázeňské zařízení

Kde najdete lázně Baden-Baden

Baden-Baden jsou jedny z nejvýznamnějších lázeňských měst v Evropě. Leží nedaleko německého Stuttgartu (asi 70 km západně).

Historie Baden-Badenu

Kvůli přítomnosti horkých solných pramenů zde první lázně postavili už Římané. V 1. století tady založili lázeňské město, po celém obvodu obehnané hradbami. O dvě století později však bylo zničeno. Po rekonstrukci zde odpočívali členové evropských královských rodů a později se město stalo proslulým moderním letoviskem s ještě oblíbenějším casinem. Původní kasino v Lázeňském domě je dosud jedním z nejnavštěvovanějších památek Baden-Badenu. Proslulé jsou však také Friedrichovy a Augustinový lázně. Pokud se zajímáte o dějiny města, prohlédněte si také řeckou kapli, Starý a Nový zámek.

Lázně Baden-Baden a indikace chorob

Termální prameny a koupele Baden-Badenu se využívají především k vodoléčbě. Používají se zde ale také bahenní aj. procedury.

V Baden-Badenu se léčí především tato onemocnění:

  • onemocnění pohybového aparátu
  • onemocnění páteře
  • revnamická onemocnění, artrózy
  • pooperační stavy
  • nemoci oběhového systému
  • nemoci nervového systému
  • gynekologická onemocnění
  • nemoci dýchacího traktu

V Badenu si můžete zaplatit také relaxační, antistresové nebo omlazující pobyty. K dispozici je také fitness a různé zábavné a sportovní programy (např. závody koní, výstavy vozů Ferrari apod.).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies