Babybox

Novorozenci nalezeni v kontejnerech na odpad, odloženi na nejrůznějších místech nebo dokonce zavražděni. Babybox slouží k tomu, aby se těmto případům zabránilo. Neubližujte dítěti a dejte mu šanci na život...

Spinkající miminko v čepičce

Co je babybox

Babybox je schránka zabudovaná ve zdi, do které může matka anonymně odložit své dítě. Je opatřen dvířky, které je možno otevřít jen jednou. Babybox je vytápěn na teplotu 37 °C. Pro osobu, která dítě do babyboxu odkládá, je zde lístek s informacemi, co se bude dál dít a jak dítě popřípadě získat zpět.

Po uzavření dvířek babyboxu se spustí akustické a vizuální senzory, což přivolá odborný personál. Do minuty je dítě v péči lékařů, kteří jej vyjmou dvířky uvnitř objektu. Prostor kolem babyboxu není snímán kamerami ani nijak hlídán.

V České republice je zatím zabudován pouze jeden babybox a to v Praze. Nejvíce schránek pro odložené děti je v Německu (zhruba 70). Další jsou v Rakousku, Itálii, Švýcarsku i na Slovensku.

Babyboxy existovaly již v 9. století. Měly podobu otočného zařízení ve dveřích nemocnic nebo klášterů.

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies