Australská dieta – hubněte bez hladovění

Australská dieta Vám zaručí bez hladovění úbytek jednoho kilogramu za týden a navíc rychlejší ztrátu přebytečného tuku v oblasti bříška, který je znakem metabolického syndromu. Přečtěte si o této nové dietě více informací.

Metr omotaný kolem ženského břicha

O australské dietě...

Tato dieta, nebo-li způsob životního stylu, je výsledkem studií Vědecké a průmyslové výzkumné organizace Australského svazu (CSIRO) sídlícího v Adelaide.

Princip australské diety

Australská dieta je založená na nízkém obsahu sacharidů a vysokém podílu bílkovin ve stravě. Bílkoviny pomáhají ovládat naše chutě a zároveň při hubnutí chrání svalovou hmotu. Při australské dietě hubneme s pomocí nutričně vyváženého stravovacího režimu, který lze velmi snadno dodržet. Jíme alespoň 5x denně, malé porce.

Australská dieta - vhodné potraviny

Při australské dietě je vhodná 3x až 4x do týdne konzumace 100 gramů libového červeného masa (zejména hovězí, jehněčí a telecí maso, které obsahuje zinek, železo a také zdraví prospěšné omega-3 mastné kyseliny). Odborníci také doporučují častou konzumaci drůbeže (bez kůže), ryb (2x týdně), vajec a mléčných výrobků (pouze nízkotučných, 500 gramů týdně), které obsahují hodně bílkovin, kalcia a antioxidantů. Polévku si můžeme dopřát pouze jednou týdně, nejlépe nízkokalorickou. Denně můžeme k masu zkonzumovat ½ šálku zeleniny a jeden středně velký kus námi zvoleného ovoce. Vyhněte se konzumaci bílého pečiva, nahraďte jej pečivem celozrnným. Přes den vypijte alespoň 2 litry neperlivé vody a nebo neslazeného bylinkového čaje.

Nezapomínejme na pohyb

Tak jako při každé jiné dietě, i při té australské hraje pohyb velmi důležitou roli. Alespoň 3x týdně věnujte cvičení 30 minut. Začátečníkům postačí i svižnější chůze.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies