Audrey Hepburn a její trnitá cesta ke slávě

Úžasná americká herečka Audrey Hepburn sice vypadala nevinně a křehce, ale rozhodně byla silnou a obdivuhodnou ženou. I když byl její život komplikovaný, nikdy nezanevřela na lásku. Její srdce bylo plné lásky, jen v životě neměla příliš štěstí.

Audrey Hepburn a její trnitá cesta ke slávě

 

  • Dětství

 

Narodila se 4. května 1929 v Belgii. Byla velmi plaché dítě, neboť se její rodiče neustále hádali. Audrey to řešila tím, že vždy někam utekla. Nechtěla rodiče poslouchat, jak jejich hádky neberou konce. Jejímu otci se často střídalo pracoviště, proto se pořád stěhovali. Jejich domovem tedy byla Anglie, Belgie i Holandsko. Stěhovali se ale i z jiného důvodu a tím byla válka.

 

Audrey poslali v 5 letech do školy do Anglie a o rok později je otec opustil. Neustálé stěhování, stydlivost, válka i ztrátu otce nesla Audrey těžce. Tyto události byly zcela zásadní pro její vývoj. Jejím snem bylo stát se balerínou či tanečnicí. Kvůli její malé výšce bohužel neuspěla. Audrey by pro svou vášeň - balet, udělala téměř cokoliv. Dokonce trpěla podvýživou, aby mohla navštěvovat sbor baletek.

 

  • Úspěch na obzoru

 

Právě v onom sboru baletek si ji všiml producent. Díky tomu odstartovala její herecká kariéra. Nejprve získala malou roli, ale později si zahrála v broadwayské show Gigi. Bylo to vlastně poprvé, kdy Audrey opustila Evropu. Dalším zásadním zlomem se pro ni stal film Prázdniny v Římě. Tak se Audrey dostala do hvězdné společnosti. Byl to právě tento film, za který vyhrála Oskara. Poté již Audrey o další velké filmové role neměla nouzi. Nabídky se jen hrnuly.

 

  • Audrey byla pro mnohé z nás dokonalou inspirací

 

Audrey měla ale bohužel zdravotní problémy. Trpěla mentální anorexií. To ji způsobovalo mnoho problémů. V osobním životě měla její váha vliv na těhotenství, naneštěstí několikrát potratila, což ji nesmírně trápilo. Kvůli své nízké váze představovala i nový typ krásy.

 

Stala se módní ikonou, která oplývala křehkostí a elegancí. Obdivovali ji pro její vosí pas, plochou hruď a nevinný vzhled. Nebyla to jen krásná, ale i oduševnělá a inteligentní žena. Nosila v sobě lásku, kterou všude kolem sebe šířila. Pracovala pro humanitární organizace a dokonce se stala i velvyslancem dobré vůle UNICEF.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies