Astrální cestování

Ve snech prožíváme mnoho nevědomých událostí, zážitků. Problém je v tom, že sny hned zapomínáme. Za hranice svého vědomí se ale můžeme dostat pomocí astrálního cestování. Jak takové astrální cestování prožít?

Červená abstrakce

Astrální cestování

Nevěříte na duchy, nezdají se vám opakovaně stejné sny. Ale přesto schopnost „opustit“ své tělo a astrálně cestovat v prostoru a čase má každý.

Astrální cestování – co to je?

Zjednodušeně řečeno se astrální cestování dá popsat jako vědomé oddělení duše od těla. A dokonce jsme toho prý schopni všichni. Jakým způsobem to funguje? Zatímco tělo odpočívá – spí nebo je v transu – vaše duše je schopna z něj „vystoupit“ a cestovat, poznávat jiné světy a místa.

 

Astrální cestování a sny

Ve spánku může naše mysl řešit problémy a komunikovat s vědomím. Většina snů je tak nevědomým astrálním cestováním. V průběhu noci se totiž běžně dostáváme do stavu, kdy náš duch alespoň do určité míry opouští tělo. Rozdíl mezi našimi sny a vědomým astrálním cestováním je ten, že sny většinou hned zapomínáme a naše vědomí je omámené a nejasné, ale astrální cestování se děje vědomě. Vyžaduje trpělivost a cvik.

 

 

Astrální cestování – zkuste to

 

  • Zkuste najít vhodný okamžik, kdy se ocitnete v klidu, v přítmí, v pohodlném oděvu a nic vás nebude rušit.
  • Nezkoušejte to, když nejste v psychické pohodě, jste unavení.
  • Lehněte si a snažte se uvolnit. Myslete na každičký sval svého těla, jak se uvolňuje. Začínejte od konečků prstů u nohou a postupujte výše. Zhluboka dýchejte.
  • Dostaňte se až na hranici spánku. Po prvních pokusech se vám asi podaří usnout, ale nevzdávejte to. Pokud se vám začnou myslí honit obrazy – jste v hypnogogickém stavu.
  • Vnímejte to, co se odehrává uvnitř vás samých, nevnímejte vnější vlivy.
  • V této fázi dochází k navození vibrací. Proč k nim dochází, není zcela zřejmé. Projevují se jako brnění.
  • Soustřeďte se na dýchání a prázdno před sebou. Vibrace nechte prostupovat celým svým tělem.
  • Koncentrujte myšlenky na svůj záměr: opustit tělo.
  • K opuštění těla se doporučují dvě metody. První je tzv. vylétnutí, kdy poté, co ucítíte vibrace, myslíte na to, že vaše tělo je stále lehčí a lehčí. Pokud si udržíte tuto myšlenku a nenecháte se vyrušit žádnou jinou, vylétnutí přirozeně následuje.
  • Druhá metoda je metoda kroužení. Zkuste své tělo v mysli převracet, jako když se převalujete v posteli.

Samotné cestování se uskutečňuje pouze na základě síly vašich myšlenek a je jasné, že to chce praxi. Pokud však radějistojíte nohama na zemi a necháváte se překvapovat jen sny - je to dobře. Ostatně o astrálním cestování je lépe se poradit se zkušeným člověkem, který vám poví své.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies