Aquajogging - běh ve vodě

Víte o tom, že ve vodě vážíte necelých deset procent vaší normální váhy? Voda je totiž několikrát násobně hustší než vzduch a dopomáhá skoro ke stavu beztíže. Je škoda, že ve vodě nežijeme…
Žena v bazénu s pěnovou tyčí

Voda dokáže zázraky

Možná patříte mezi ty, kteří chodí pravidelně plavat a voda je pro ně skoro druhým domovem (vhodný sport, trpíte-li na bolesti zad).Pak už stačí jen malý krůček k tomu, abyste vyzkoušela aquajogging. Tak na nic nečekejte, vezměte si plavky a hurá do vody.


Věřte nebo ne, ale právě voda dokáže rychle rozpouštět nadbytečná kila, zbavit vás celulitidy a vytvořit svaly. A navíc nikde nenarůstá výdrž tak citelně, jako právě v tomto elixíru života.

Aquajogging – běh ve vodě

Aquajogging je vlastně běh ve vodě při různé intenzitě, technice provedení a je velmi podobný joggingu. Vztlaková síla vody při aquajoggingu sníží vaši váhu až o neuvěřitelných 90% a k tomu musíte překonat 15x vyšší odpor vody, než odpor vzduchu při obyčejném joggingu. Co víc, ve vodě spálíte až o 45% kalorií více než na suchu, jelikož vaše tělo musí v chladnější vodě pořád dokola regulovat svou tělesnou teplotu.

O spalování kalorií během sportu více v článku >> 

Co na aquajogging potřebujete

Budete potřebovat pouze tzv. Aqua-belt, což je vztlakový pás, který vás bude držet nad vodou. Pak můžete jednoduše zvedat nohy ze dna bazénu a trénovat.

Jak často trénovat

Aquajogging byste měli provádět 3 – 4x týdně a nejlépe 45 minut.

Aquajogging a jeho výhody

  • Dochází ke zmenšení tukové tkáně
  • Minimální zatížení šlach, kloubů a vazů
  • Zlepšení silových schopností a pohyblivosti dolních končetin
  • Brání vzniku křečových žil
  • Viditelně zbavuje celulitidy
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies