Aquaaerobik dopomůže ke štíhlé linii

Aquaaerobik je aerobní cvičení ve vodě, jenž tvaruje postavu a účinně odbourává podkožní tuk. Nezatěžuje srdce, klouby, páteř a ani pohybovou soustavu.

Žena relaxující ve vodě

Pro koho je Aquaaerobik vhodný?

Aquaaerobik  je vhodný pro každého, bez omezení věku. Je vhodný pro neplavce, lidi s nadváhou a také seniory. Aquaaerobik se vyvinul v USA, původně sloužil zraněným sportovcům, kteří mohli díky vodě provádět jakékoliv cviky.

Aquaaerobik - příznivé účinky pro naše zdraví a linii

Aquaaerobik zbavuje svaly napětí, zlepšuje krevní oběh, posiluje srdce a zvyšuje fyzickou výkonnost. Díky tlaku vody dochází k dokonalému odbourávání podkožního tuku a formování postavy. Masíruje celé tělo, pomáhá proti celulitidě a účinně pomáhá při snižování váhy. Při cvičení Aquaaerobiku nedochází k zátěži srdce, kloubů, páteře a pohybové soustavy.

Aquaaerobik pod dohledem zkušeného trenéra

Pokud jste se rozhodli pro tento typ sportu, je vhodné zaplatit si hodiny se zkušenou trenérkou či trenérem, který vám poradí, jak správně cvičit. Aquaaerobik se obvykle cvičí ve větších skupinách, cvičení tak bývá zábavnější.

Oblečení pro cvičení Aquaaerobiku

Na cvičení si připravte plavky (nejlépe jednodílné), osušku, koupací čepici a také vhodnou obuv (žabky). Nezapomeňte si sebou přibalit láhev s vodou (nejlépe bez bublinek).

Jak často cvičit?

Chcete-li dosáhnout co nejlepšího účinku, měli byste chodit na Aquaaerobik alespoň 2 x týdně. Výraznějších výsledků dosáhnete v kombinaci s vyváženou stravou a dodržováním pitného režimu.

Tip:

Efektivnější je cvičení ve vlažné až teplé vodě, studená proces hubnutí zpomaluje. Za hodinu strávenou Aquaaerobikem spálíte až 2000 kJ. Aby bylo cvičení účinné, mělo by trvat nejméně 20 minut.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies