Alternativní medicína z Japonska

Reiki, co vás napadne při vyslovení tohoto magického slova? Reiki je jedna z léčitelských metod vycházející z východní filozofie. Za zemi původu Reiki se označuje Japonsko. Mikao Usai je považován za zakladatele a objevitele této filozofie. Odtud také vychází název Usui Reiki.

Meditující postava se znázorněnou vnitřní energií

Vznik Reiki je opředen různými výklady. Jedním z nejčastějších je ten, že jeho zakladatel (Mikao Usui) držel několikadenní půst, který mu způsobil halucinace a došlo k osvícení jeho osoby. Osvícení ve smyslu objevení metody léčení, metody Reiki.

Reiki je dle svého objevitele energie, která dokáže vyléčit všechny obtíže. Metoda funguje na bázi existence čaker, energetických center a meridiánů, přes které může tato energie proudit. Za meridián je považována dráha, kterou proudí energie. Člověk, který je zdráv, má čakry vyrovnané a v meridiánech mu proudí čistá energie. To vše za existence aury, která je s prouděním energií velmi blízce spojena. Metodu Reiki může šířit člověk, který prošel tzv. zasvěcením.

Zasvěcením své aury, čaker a meridiánů, kterými se může dále šířit duchovní energie. Zasvěcování  je čtyřstupňové. Každý člověk se může blíže seznámit s touto léčebnou metodou a stát se třeba i učitelem Reiki. První stupeň zasvěcování představuje, že zasvěcený byl naladěn na zdroj léčivé energie a může tuto energii předávat dále, a to pomocí přikládaní rukou. Přikládání je určeno hlavně k samoléčbě, ale může být použito i k léčbě druhých pomoci doteků rukou. Druhý stupeň umožňuje léčit pomocí dlaní, ale také i na dálku. Zasvěcený zná již část symbolů a umocňuje tak sílu Reiki. Třetí stupeň je rozdělen do mezistupní. Na mezistupeň mistra Reiki léčitele a na mistra Reiki učitele. Mistr Reiki léčitel jako adept má větší možnosti léčit. Mistr Reiki učitel má právo léčit a také zasvěcovat do všech stupňů Reiki, a to včetně toho mistrovského.

Poznat filozofii Reiki můžete na různých kurzech, kde vám vysvětlí základy této filozofie a účinek této léčitelské metody. Pokud se pro alternativní medicínu nadchnete, zkuste také kurz Shambally, například Shamballa 1024.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies