Alpy a lyžování v Rakousku

Chystáte si v zimě pořádně zalyžovat a za své peníze čekáte kvalitní služby? Tak právě Alpy jsou tou správnou volbou. Na nic nečekejte a vyrazte do těchto evropských velehor. Takovému lyžování v Rakousku se přece nedá odolat.

Zasněžené hory

Jak Alpy vznikly

Vznik Alp se datuje do doby zvané třetihory, tedy zhruba před 40 až 60 miliony let. Tehdy se v oceánu Tethys usazovaly sedimenty, které se začaly, vlivem natlačování Africké desky na Euroasijskou, vrásnit. Vyzdvihování Alp zřejmě probíhalo na přelomu třetihor a čtvrtohor.

Rozloha Alp

Alpy se táhnou v šířce od 130 – 260 kilometrů a délce okolo 1200 kilometrů přes šest států (Francie, Itálie, Švýcarsko, Německo, Rakousko a bývalá Jugoslávie). Celkem tyto evropské velehory zaujímají asi 180 000 km2.

Proč právě Alpy pro lyžování?

Pokud vám jde o to, pořádně si zalyžovat a za své peníze očekáváte kvalitní služby, tak právě Alpy jsou tou nejlepší volbou. V porovnání s jinými lyžařskými středisky, např. u nás, jsou lyžařská střediska v Alpách mnohem rozsáhlejší, moderně vybavená s kvalitním servisem. V žádném případě se zde nesetkáte s nekonečnými frontami, sjezdovky jsou upravovány každou noc a připravovány na další den.

Kdy do Alp zavítat?

Lyžování v Alpách je možné celoročně, díky ledovcům. V neledovcových lyžařských areálech pak od prosince do března. V nejlepší lyžařských střediscích, kterými jsou Francie, Švýcarsko, západní Rakousko a západní Itálie je lyžování možné až do května.

Rakouské Alpy a lyžování

Rakouské Alpy, to jsou perfektně upravené sjezdovky (6 500), kvalitně vybavená střediska i ceny, které odpovídají nabízené kvalitě. Nadmořská výška alpských středisek v Rakousku je 544 – 3440 metrů.

Klimatické podmínky pro lyžování v rakouských Alpách

Rakousko má v zimě typicky dlouhé zimy s chladným počasím a častým sněžením, ovšem nejsou tu extrémně nízké teploty. Sníh vydrží v dobré kvalitě až do jara, s výjimkou nejníže položených lyžařských center.

Nejznámější lyžařská střediska v rakouských Alpách

Kitzbühel

Kitzbühel je nejznámějším střediskem v rakouských Alpách. Má 6 lyžařských areálů, které jsou vhodné, jak pro začátečníky, tak i pro zkušené lyžaře. Toto středisko zaručuje výbornou úroveň služeb a skibus, kterým se dostanete do všech přilehlých areálů. V Kitzbühelu se lyžuje do výšky 1 670 metrů n. m.

Annaberg

Středisko Annaberg se nachází v alpské oblasti Ötscherland, která dosahuje výšky 250 – 1893 metrů n. m. Délka sjezdovek je 7 kilometrů.

Bad Kleinkirchheim

Toto středisko leží ve výšce 1100 metrů n. m. a lyžovat je možno do 2050 metrů. V současnosti je Bad Kleinkirchheim považován za největší lyžařský areál v Korutanech. Sjezdovky jsou dlouhé 95 kilometrů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies