Alkohol aneb jak vyzrát na kocovinu?

Točí se vám hlava, žaludek byste nejradši neměli, bolí váš klouby, cítíte se malátní a žádná z "babských rad" nezabírá. Ano, řeč je o kocovině, která se sem tam dotkne každého. Ale jak se s ní poprat, aby vám bylo aspoň o trošku líp?
Ruka držící sklenici vody

Kávu, česnečku, nebo pořádného vyprošťováka? Ani jedno vás následků z přemíry alkoholu nezbaví.

Existují možnosti, jak kocovinu zmírnit

  • Před začátkem večírku či posezení v hospůdce, během a hlavně v závěru pijte dostatek vody. Vyhýbejte se pití alkoholu nalačno a buďte věrni jednomu druhu alkoholu. Není-li to možné, potom postupujte od lehčích nápojů k těm silnějším.

  • Alkohol spotřebuje hodně vitaminů a minerálů. Více než silná káva vám tedy pomůže multivitamínový prostředek. Dobré je užívat jej preventivně.

  • Jelikož lidstvo bojuje s kocovinou a alkoholem od nepaměti, myslí na něj i výrobci léčiv. V lékárně si tedy můžete dopředu obstarat speciální přípravek, který vám údajně dostane alkohol i jeho zbytky z těla a vy se rázem budete cítit lépe.

  • V neposlední řadě potřebuje tělo vyplavit škodliviny po tzv. alkoholovém šoku. To lze dobře uskutečnit pohybem - doporučována je malá procházka. Jenže v takových případech se většinou chuť ani síla na aktivitu nenachází, proto alespoň v místnosti, kde se z alkoholu "léčíte" , dobře větrejte.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies