Akupunktura

Při akupunktuře se spirálovitě vpichují velice tenké jehly na důsledně vybrané body na těle. K jehlám je možno připojit slabý elektrický výboj, který pomáhá stimulovat jednotlivé body.

Nohy procházející vodou

Proč zvolit akupunkturu?

Akupunktura je známá především pro své schopnosti zbavovat klienta minimálně krátkodobě bolesti. Přibližně 50 až 70% klientů s chronickou bolestí potvrzuje přinejmenším dočasnou úlevu. Stále je ještě mnoho odpůrců z řad lékařů, kteří přisuzují blahodárné účinky tkz.„placebo” efektu (falešná léčba s žádnou skutečnou léčebnou aktivitou). Je to těžká otázka, protože většina placebo efektů má velice silný efekt a při jeho výzkumu bylo zjištěno, že pozitivně ovlivňuje až padesát procent pacientů. Mezi nejvýznamnější a obecně přijaté předložené výsledky akupunktury patří především zásahy ve stomatologii, při chemoterapii, anestézii, při bolestech zad, astmatu, migrénách a dalších chronických bolestech. Nezanedbatelné výsledky jsou rovněž dosahovány při pomoci při odvykání z drogových, alkoholických, nikotinových a jiných závislostech.

Jak probíhá aplikace akupunktury?

Při akupunktuře se spirálovitě vpichují velice tenké jehly na důsledně vybrané body na těle. K jehlám je možno připojit slabý elektrický výboj, který pomáhá stimulovat jednotlivé body. Jehla se ponechává na určeném místě od několika vteřin až po třicet minut. Eviduje se několik základních směrů aplikace akupunktury - čínský, japonský, korejský a západní. Západní akupunktura je více orientována na známou neurologii a ne na orientální lékařské filozofii.

Čas pro aplikaci akupunktury?

Akupunkturní klientela trvá od 20 do 60 minut. První návštěva může být delší.

Jak často chodit na klientelu akupresury?

Frekvence návštěv u terapeuta aplikujícího akupresuru záleží na povaze problémů. Může se jednat o pravidelné aplikace trvající několik týdnů až několik měsíců.

Kdo by se měl vyhnout akupresuře?

Není známa ohrožená skupina mimo lidí trpících fobií z jehel a lidí trpící špatnou srážlivostí krve.

Vedlejší účinky akupunktury?

Akupunktura nemá žádné vedlejší účinky. Nebezpečí plyne pouze z neodborné manipulace, která může způsobit poranění nebo krvácení. Upozornění: dbejte na sterilnost jehel, které se mohou stát přenašečem nebezpečných onemocnění jako je žloutenka, HIV apod. (odborní akupresurní terapeuti tyto zásady dodržují ze zákona).

Jak vybrat vhodného terapeuta?

Akupunkturní terapeut musí být držitelem licenčního oprávnění k výkonu praxe. Světově uznávaný terapeut musí mít od 1 300 do 2 600 vzdělávacích hodin na všeobecně uznávané škole. To, že vám akupunkturu bude aplikovat lékař, není garancí v případě, že by neměl licenci k aplikaci akupunktury. Pamatujte, že špatná zkušenost z jedním terapeutem nemusí znamenat, že vám jiný nemůže lépe pomoct.

Kdy přerušit další akupunkturu?

V případě, že ani po deseti klientelách nedošlo k pozitivní úpravě problémů, je vhodné další akupunkturu přerušit. Odpovědný terapeut uzná, kdy je jeho terapie neúčinná a nebude vás již k další proceduře nutit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies