Aktivní videohry pro děti

Spousta z nás se domnívá, že videohry nejsou k ničemu, leda podporují v dětech touhu po násilí a zabíjení. Ne všechny videohry jsou ovšem škodlivé, některé z nich mohou dokonce prospívat zdraví dětí.

Taneční podložka

Zelená pro aktivní videohry

Pro děti s vysokým rizikem vzniku obezity a u dětí sedavých, jsou podle pediatrů aktivní videohry vhodným alternativním řešením. Samozřejmě by neměly plně nahradit fyzickou aktivitu, ale odborníci jsou toho domnění, že mohou prospívat zdraví stejně jako lehké cvičení. Rozhodně je lepší, pokud děti hrají aktivní videohry a spalují alespoň nějaké kalorie, než aby pouze seděly. Podle průzkumů až 72 % dětí nemá dostatek tělesné aktivity.

Nejlepší videohry

Odborníci označili za nejlepší aktivní videohry hry Wii boxing a Dance revolution level 2. Při těchto hrách se zvyšuje krevní tlak a výdej energie. Hraní těchto her je podle odborníků stejné, jako by dítě ušlo rychlou chůzí pět kilometrů za hodinu.

Reklamní kampaně pro aktivní videohry

Vládní kampaně proti obezitě se zaměřují na děti, které hrají videohry, s tím že videohry by měly být aktivní. V předešlých kampaních se odkazovalo na to, že příliš časté hraní neaktivních videoher může vést ke smrti, což se hernímu průmyslu nelíbilo. Ve Velké Británii nese nová kapmaň název 60 minut aktivit denně – změň se pro život. Cena této kampaně je 75 milionů liber. V reklamě jedna z postaviček sedí a hraje neaktivní videohru, což je následně odsouzeno. Současně dívčí hlas doplňuje reklamu tím, že nedostatek fyziké aktivity vede ke vzniku cukrovky.

Taneční podložka – výborná zábava a spousta pohybu

Taneční podložka je novým světovým hitem pro děti i pro dospělé. Stačí ji připojit k počítači a spustit program. Následně si vyberete skladbu, která se vám líbí a je náročná tak akorát pro vás. Potom stačí sledovat čtyři statické šipky na monitoru, které blikají v rytmu hudby. Šipky následující za sebou představují taneční kroky. Když pohyblivá šipka míjí šipku statickou, musíte šlápnout na stejnou šipku na taneční podložce. Po skončení skladby počítač vyhodnotí všehny správné a špatné kroky.

Proč si taneční podložku pořídit?

Jde o celkem levnou, zároveň zdravou a velmi zábavnou hru, při které se rozvíjí koordinace dětí a smysl pro rytmus. Zlepší se tělesná kondice i taneční schopnosti. Taneční podložky jsou vhodné také pro profi a fitness využití. Aktivní videohry, které přimnějí děti k tanci a ke skákání, jsou výborným způsobem jak je zapojit do pohybu.

Sportování dětí podporuje zdravý vývoj

Cvičíme s dětmi do 6-ti měsíců

Cvičení s dětmi - víte, jak na to?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies