Aktivní dovolená – jak na to?

Pro začátek sportovně zaměřené dovolené se nyní začátkem letní sezóny nabízí nespočet možných míst a variant vámi preferovaných aktivit. S výběrem vám pomůže následující článek.
Pes běží vedle nohou svého pána

Aktivní odpočinek

Aktivní odpočinek je určen pro ty z vás, kteří si od své dovolené slibují prožití neobvyklého zážitku a ne jen posedávání, polehávání na pláži, či hotelovém pokoji.

Sportovci

Většinou tuto relaxaci a odpoutání od všedního života v práci, preferují sportovně zaměření lidé, pro které je pohyb na čerstvém vzduchu a vydání ze sebe maxima, neodmyslitelnou částí osobního života.

Nesportovci

Ovšem i pro nepravidelné sportovce není nic ztraceno! Právě naopak. Naplánováním a prožitím zážitky nabité dovolené, možná poznáte nový způsob trávení volného času. Za vše se vám jistě odvděčí i vaše tělo, které se dostane do mnohem lepší kondice, než by jste možná čekali.

Tipy na plánovanou akci: 

Vysokohorská turistika

Pro příznivce aktivního odpočinku se zde skloubí, tolik potřebný pohyb a zdravé, tiché prostředí lesů, obklopující každý váš krok vpřed nespoutanou přírodou. Výpravy se podnikají ve skupinách více lidí, takže zde můžete nalézt i nové přátele pro vaše další výpravy za sportem do přírody. Vše je možno zrealizovat přes agenturu, která vám zajistí zkušeného průvodce, jenž vám naplánuje trasu dle vašich předem určených požadavků.

Horská cyklistika

Pro tuto zálibu je již zapotřebí mít nejlépe své vlastní kvalitní kolo, s kterým můžete vyrážet za poznáním i vašeho nejbližšího okolí, které vám možná také poskytne zajímavou projížďku. Pro milovníky horské cyklistiky, kteří mají své okolí již dobře zmapované, je možno obstarat pobyt na pár dní včetně kol, během nichž poznáte velkou část nové země.

Další zajímavé články z rubriky dovolená a cestování

Vinné stezky jižní Moravy

Letní dovolená - Baleáry

Jak strávíte vaši letošní dovolenou?

Léto 2008 - dovolená v přírodě

Objevte krásy slovenského ráje

Nejkrásnější místa u nás - 2. díl

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies