Adršpašsko-teplické skály

Nevíte, kam na výlet či tuzemskou dovolenou? Vsaďte na Adršpašsko-teplické skály. Úchvatné skalní útvary, zříceniny dávných hradů, průzračné prameny a jezírka už na vás čekají..

Adršpašsko-teplické skály

Kde najdete Adršpašsko-teplické skály?

Adršpašsko-teplické skály jsou největším skalním městem střední Evropy. Najdete je ve východních Čechách, v pomyslném tojuhelníku mezi městy Adršpach, Teplice nad Metují a vesničkou Skály. Národní přírodní rezervací byly Adršpašsko-teplické skály vyhlášeny již v roce 1933. Natáčela se zde spousta pohádek, například Třetí princ; a pohádkově si na ploše více než 1770 hektarů opravdu připadat budete.

Atraktivity Adršpašsko-teplických skal

Díky erozní a tektonické činnosti v dávných dobách vznikly v Adršpašsko-teplických skalách bizarní skalní útvary, o jejichž rozmanitosti vypovídají již samotné názvy: Milenci, Džbán, Sloní náměstí, Starosta a Starostová, Želva, Homole cukru apod. Kolem nejzajímavějších míst vedou turistické stezky, některé úseky jsou ale dostupné jen po žebřících. Projet se můžete také na loďkách, po vysoko položeném skalním jezírku vás sveze vtipný převozník.

Kdy vyrazit

Adršpašské i Teplické skály můžete navštívit v kterémkoliv ročním období, v zimě je vstup dokonce volný. V sezóně se vyplatí vyrazit ve všední den, přes víkendy je zde totiž návštěvnost opravdu velká.

Otevírací doba Skalního města Adšpach

  • Letní sezóna: 8:00 – 18:00
  • Zimní sezóna: 8:30 – 16:00

Turistické zajímavosti v okolí

V okolí Adršpašsko-teplických skal se nachází také řada menších skalních měst, například Kočičí hrad za údolím Klučanky nedaleko vesnice Dědov nebo Jiráskovy skály na úpatí Teplických skal.

Navštívit ale také můžete hrad Náchod, překrásný Broumovský klášter, barokní kapli na vrchu Hvězda v Broumovských stěnách nebo, pojmete-li návštěvu východních Čech jako dovolenou, také Babiččino údolí, nacházející se od Adršpašsko-teplických skal cca 40 minut jízdy autem. Že stojí i Babiččino údolí za návštěvu se můžete přesvědčit v článku ZDE »

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies