5 triků na krásné vlasy v zimě

Přechody ze zimy do tepla, nošení čepic a mráz ničí vaše vlasy. Pokud chcete svou hřívou oslnit vaše okolí, je potřeba o své vlasy v zimních měsících pečovat více než kdy jindy.

Žena s dlouhými vlasy

1. Jezte zdravě

Možná se divíte, ale vaše strava se opravdu odráží na kvalitě vašich vlasů. V zimě je velmi důležité dbát na dostatečný přísun železa, jódu, křemíku a zinku. Proč? Jakmile tělo zaregistruje deficit těchto minerálů, začne si je brát právě s vašich vlasů, což se projeví zvýšenou lámavostí, třepením konečků a v neposlední řadě zplihlostí. Pokud do svého jídelníčku zařadíte potraviny bohaté na vitamín A a E, budou vaše vlasy opět silné, zdravé a krásné.


Co tedy jíst: červené maso, jablka, hrozny, vejce, drůbež, vnitřnosti, ryby, mrkev a hlavně česnek (ten prospěje nejen vlasům, ale i celkovému zdraví vašeho organismu).

2. Změňte šampon

Pro vlasy je používání pouze jednoho druhu šamponu totéž jako pro vás jezení téhož jídla. Dokážete si představit, že byste třeba měsíc jedli pouze pečené kuře? Jestli si myslíte, že to zvládnete, jste na omylu. Každé jídlo se přejí a stejná situace je se šampónem. Z tohoto důvodu je dobré měnit např. krémové šampony s těmi ovocnými či kopřivovými. 

3. Vyživte své vlasy

Velmi podstatnou součástí zimní péče o vlasy jsou také výživné kůry. Zvolit můžete nesmývatelné oleje či spreje, nebo si vyrobit zábal doma. Ideální zábal, který dodá lesk a vitalitu vašim vlasům, vytvoříte smícháním odvaru z kopřiv s troškou ovocného octa.

4. Používejte kondicionér

I když patříte mezi vyvolené, které v průběhu téměř celého roku nemusí používat kondicionér, neváhejte ho v zimě začít používat. Vaše vlasy budou chráněny proti vysoušení.

žehlení vlasů

5. Ostříhejte se

Neděste se, nemáme na mysli, abyste své kadeře nechaly zastřihnout "na kluka". Ovšem kratší sestřih vaše vlasy určitě uvítají, protože nebudete muset denně používat žehličky, fény ani stylingové prostředky jako jsou tužidla a laky. Každá z vyjmenovaných věcí totiž dává vašim vlasům pořádně zabrat. Zimní období je jako stvořené pro jejich regeneraci a vaše okolí nový sestřih určitě zaujme.  

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies