4 báječné tipy pro perfektní vzhled vašich nehtů!

Pokud chcete opravdu zaujmout, dejte si záležet nejen na výběru oblečení a na perfektním nalíčení, ale věnujte pozornost i svým nehtíkům. Pro dokonalé nehty je správná péče zásadní a měla by pro vás být stejně důležitá jako nanášení krému na obličej.

péče o nehty

 

Díky kvalitní a vyvážené stravě budou vaše nehty zdravé!

 

Špatná strava může ovlivnit kvalitu nejen nehtů, ale také pleti a vlasů. Možná jste někde slyšely, že byste měly pít hodně mléka. Není to tak úplně pravda. Pouhý vápník rozhodně nestačí. Za kvalitu nehtů může i naše genetická výbava. Některé ženy je mají od přírody krásně zdravé, jiné ženy postrádají mají nehty oslabené a lámavé. S tím už pak strava nic nezmůže, ale alespoň se stav vašich nehtů nezhorší.

 

Nejvíce vašim nehtům prospějí potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny (tuňák, makrela nebo losos). Pokud mají vaše nehty nažloutlou barvu, tak byste měli do svého jídelníčku zařadit mléko, vejce, maso, ale také mrkev, sóju nebo špenát. Jestliže se vám nehty třepí, máte je suché a křehké, jezte hlavně brokolici, mléčné výrobky a játra.

 

Nepodceňte kvalitu nářadí!

 

Nástroje, které používáte pro úpravu svých nehtů, by měly být z nerezové oceli. Na kůžičku kolem nehtů vám nejlépe poslouží dřívko, kterým kůžičku zasunete. Nejlepší pilníky jsou kamenné či skleněné. Kovové pilníky jsou pro úpravu nehtů příliš agresivní.

 

Hydratace je důležitá!

 

Oblast okolo nehtu by neměla být vysušená. Doporučuje se 3x týdně použít krém či olej, který zjemní kůžičku a celou oblast krásně zvláční. Při mytí nádobí a úklidu v domácnosti si dejte pozor, aby vaše ruce díky chemickým prostředkům neztratily svou hebkost. Pomohou vám s tím gumové rukavice.

 

Lak není jen na ozdobu, ale ochrání vás i před nepříznivými vlivy!

 

Pokud se vám barevné nehty příliš nelíbí, zvolte alespoň bezbarvý lak. Před samotným lakováním musíte nehty zbavit mastnoty. Otřete je nejprve kvalitním odlakovačem. Před barevným lakem se doporučuje přetřít nehty vyživujícím bezbarvým lakem (podkladový lak), který je ochrání i před nechtěným zažloutnutím, za které mohou některé barvičky. Barevný lak byste pak měla nanést ve dvou vrstvách ihned po sobě.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies