3 tipy, jak si zachovat svůj opálený vzhled

Pokud jste se zrovna vrátila z dovolené, ať už u moře či v naší krásné zemi, pak určitě přemýšlíte, jak si tmavý odstín pokožky udržet. Nechcete, aby několika hodinové opálení přišlo nakonec vniveč? Přinášíme vám pár rad, jak budete krásně opálená i nadále.

Máme pro vás tipy, jak si zachovat svůj opálený vzhled

 

Rada č. 1 - Hydratace je základ a to zevnitř i zvenku.

 

To opravdové opálení vám bohužel vydrží tak jako tak jen pár týdnů. Hodně záleží na tom, jaký máte fototyp. Můžete si toto období krásně bronzové pokožky udržet i déle. Co pro to musíte udělat? Především musíte pít hodně vody. Můžete vyzkoušet i čerstvé kokosové mléko, které má neuvěřitelné hydratační schopnosti. Nanášejte ho vždy po sprchování spolu se speciálními přípravky určené k použití po opalování.

 

Jestli se rádi sprchujete v příliš horké vodě, máme pro vás špatnou zprávu. Pokožka se pak rychleji vysušuje a také se vám může sloupávat kůže. Dobře uděláte, když vyměníte běžný sprchový gel za sprchový olej. Ten mnohem více hydratuje pokožku a co je důležitější, ztratíte díky němu méně pigmentu.

 

Rada č. 2 - Peeling vám prospěje.

 

Vždy narazíte na nějaký ten mýtus a jelikož si ho lidé předávají, nikdy nevíme, jestli je na tom něco málo pravdy. Mezi velké kosmetické mýty patří i to, že opálené pokožce peeling nesvědčí. Platí to pouze na čerstvé opálení, ale po pár dnech se toho už nemusíte bát. Když ho budete používat 1x týdně, vaše opálení se krásně sjednotí.

 

Rada č. 3 - Způsob holení také rozhoduje.

 

Asi si zrovna říkáte, že je holení jako holení. To jestli se holíte žiletkou či voskem přece nemá na opálení žádný vliv. Jenomže opak je pravdou. Vašemu opálení škodí vosk a depilační krémy. Voskem sice efektivně odstraníte chloupky, ale spolu s nimi se bohužel zbavíte i svrchní kůže, na které je právě to nádherné opálení. Raději tedy do ruky vezměte žiletku či elektrický epilátor.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies