Strategické hry rozvíjí dětskou kreativitu

Hra je pro každé dítě důležitou součástí vývinu. Děti si nehrají jen proto, že se u hry baví, ale také proto, že rozvíjejí své schopnosti a dovednosti. Jak strategické hry ovlivní vaše dítě?
Šachy s otevřenou knihou

Děti, rodiče a hry

Stává se vám občas, že máte plno práce, a vaše dítko vám přesto nedá pokoj a vyzývá vás na hru? Pak jej neodmítejte. Dítě si dokáže hrát samo, pokud chce, ale s vámi to bude ještě mnohem zábavnější a navíc, přinesete do hry nový element – učíte dítě společenskosti, týmové hře a rozvíjíte mnoho jeho schopností.

Děti a strategické hry

Strategické hry jsou výbornou alternativou, jak v dítěti rozvíjet jeho přirozenou kreativitu. Strategické hry jej učí, jak přicházet na nové možnosti, jaké tyto možnosti mohou být a jak je možné je využívat dále. Pokud vaše dítě strategické hry nebaví, zpravidla ještě nedosáhlo toho správného věku.

 

Některé děti si zkrátka hrají s panenkami nebo s autíčky a ke složitější hře je nepřemluvíte, přesto že už chodí na základní školu. Jiné děti naopak jeví zájem o komplikovanější hry už ve velmi útlém věku. Každé dítko je individuální, a proto také velmi záleží na vašem přístupu, jestli mu ukážete správný směr.

Pozor na PC

Vědci se stále dohadují, zda je počítač vhodný pro děti. Všichni dobře víme, že děti pod pojmem počítač vidí spoustu zábavných her s možnostmi, které bez počítače nelze zrealizovat. Láká je grafika, obrázky, propracovanost her a mnoho dalších aspektů.

 

Jednoduše řečeno, počítačové hry jsou pro dítě vhodné, ale pouze ve zdravé míře. Tu bohužel nelze odhadnout. Je však možné říci, že pokud vaše dítko tráví hodiny denně na počítači, něco je špatně. I na počítačových hrách se dá vypěstovat závislost, které se jen těžko zbavuje. A děti jsou touto závislostí mnohem více ohroženy než dospělí.

 

Pokuste se udělat kompromis – dovolte dítěti hraní počítačových her v případě, že nejdříve stráví stejnou dobu plněním domácích úkolů. Každopádně, stále zde platí jedno pravidlo – dítě a počítač jsou záležitosti, které musíte mít neustále pod kontrolou…

Další zajímavé články z rubriky rodiče a děti

Rizika těhotenství v pozdním věku

Cestování s dětmi

Už máte bezpečnostní zásuvky?

Když venku prší - tipy na domácí hry

Zdravý jídelníček v průběhu těhotenství

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies