Reflexní terapie

Reflexní terapie vznikla v Asii a je stará asi 5000 let. Reflexní terapie je metoda péče o zdraví, která pracuje s reflexními body. Ty se nacházejí na celém těle, ale nejčastěji se využívají reflexní plošky nohou.

Chodidla vystrčená z vody

Reflexní terapie – jak probíhá?

Reflexní terapie probíhá jako masáž nohou a chodidel, kterou provádí reflexolog tak, že vytváří tlak na reflexní body. Masíruje místa, která podle reflexní terapie souvisí s daným zdravotním problémem. K masáži se používají vonné vody, masážní oleje a masážní pomůcky (plastové nebo kaučukové). Masáž obvykle trvá půl hodiny až hodinu.

Reflexní terapie a její využití

Reflexní terapie měla původně za úkol prevenci. V dnešní době se používá především k léčbě. Reflexní terapie pomáhá při akutních a chronických onemocněních, využívá se jako doplněk jiné léčby nebo k urychlení rekonvalescence. Pomáhá při migrénách, bolestech kloubů, zad, plotének, skolióze, detoxikaci těla nebo alergiích.

Reflexní terapie – kdo by se jí měl vyhnout?

Reflexní terapie se považuje za bezpečnou. Pokud má však člověk poraněné nohy, sraženiny, nemocné cévy nebo vředy, měl by se poradit s lékařem. To platí i pro těhotné ženy u kterých by mohly nastat komplikace.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies