22. dubna – Den Země

Na 22. duben připadá svátek Den Země. Mnoho kalendářů tuto událost ani nezaznamenává, a tak o ní také mnoho lidí neví. Co vlastně Den země oslavuje? Více se dozvíte v našem článku.
Planeta země ve tvaru srdce

22. dubna – Den Země

Den Země je svátek, který je věnován Zemi. Koná se každoročně a vždy připadá na 22. duba. Jedná se o ekologický svátek, který se podrobuje kritice, zda-li se má či nemá slavit. V posledních letech se spekuluje o tom, že se tento svátek přesune z 22. dubna na letní slunovrat. K tomu ale pravděpodobně v blízkých letech nedojde.

Jak tento mezinárodní den vznikl?

Historie tohoto svátku se traduje až do roku 1969 a za jeho vznikem stojí John McConnell, který začal vznik Dne Země hlásat. První Den Země byl oslaven v San Franciscu. Tato oslava nebyla pouze ryze ekologickým svátkem, oslavy byly spojeny také s úctou bojovníků ve Vietnamu a s narozením V. I. Lenina. Přestože je tomu spoustu let, v současné době si někteří lidé tento svátek stále spojují s levicově orientovaným.

Proč není Den Země v kalendáři?

Jak jste se mohli dočíst výše, svátek Den Země nemá u kritiků příliš velkou důležitost. Je to však velká škoda, protože každý z nás, který má rád přírodu a vše, co k ní patří, by měl tento výjimečný svátek uznávat.

Mezinárodní svátky

Den Země se zapsal na seznam mezinárodních svátků. Stalo se tak v roce 1990. Od té doby se slaví ve spoustě zemích světa a mnoho lidí se snaží této výjimečné příležitosti využít.

Zajímavosti ze světa

Je člověk opravdu originál?

Rancho - čaj, který vás udrží v bdělosti a soustředění

Test: řídíte se rozumem nebo citem?

Horoskop - kameny zvěrokruhu

Četba - co vše vám může dát

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies