22. března - Světový den vody

Málokdo ví, že 22. březen je Světovým dnem vody. Hlavním tématem tohoto významného dne bude tentokrát řešení otázky, jak se vyrovnat s nedostatkem vody, způsobeného v současnosti tolik aktuálním globálním oteplováním.

Kapka vody při dopadu na hladinu

Kdy a proč se slaví Světový den vody

22. března oslaví lidé už po patnácté na různých místech Země (České republiky nevyjímaje) Světový den vody. Den má upozornit na důležitost a nenahraditelnost této tekutiny. Voda je podmínkou pro naše přežití, a protože jí neustále ubývá, je třeba se zabývat otázkou, jak tuto situaci řešit.

Globální oteplování a nedostatek vody

Globální oteplování dosáhlo za posledních deset let kritického bodu a jeho dopady pociťují lidé na celém světě. Nedostatkem vody však trpí zejména Asie, Austrálie i Afrika. Řeky, jezera a další zdroje vody vysychají a lidé strádají. Dochází k dezertifikaci – šíření pouští a k tání ledovců. Zvláště na Antarktidě se teplota zvyšuje neuvěřitelně rychle – v některých místech na Aljašce dokonce teploty na konci července minulého roku dosáhly neuvěřitelných 31 stupňů. Pokud se náš přístup k přírodě nezmění, klimatické změny povedou k ekologické a humanitární katastrofě.

Podpořte Světový den vody i vy

U příležitosti Světového dne vody představí své projekty také některé organizace v České republice. Pokud chcete akci podpořit i vy, ale nevíte jak, pijte v tento den jen vodu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies