10 důvodů proč zhubnout

Důvodů, proč se rozhodnout pro hubnutí je spoustu, my vám ale představíme nejdůležitějších deset, které vás mohou přivést ke kvalitnějšímu životu.

Žena v růžových kalhotkách natahující si kalhoty

<!-- -->

Nemůžete se rozhodnout?

Už jste přišli na to, co vám tolik brání shodit pár kil, které máte navíc? Vyhovuje vám pohodlnější styl života? Myslíte si, že ubrat na váze vám nedovolí stres? Nebo se jednoduše neumíte vzdát dobrého jídla? Pokud si podobné věty opakujete stále dokola, pak trestáte a obelháváte jen sami sebe. Vytyčte si nějaký cíl a k jeho splnění využijte veškerou sílu. Uvidíte, že stojí za to se někde trochu omezit a někde naopak přidat.

Vašich 10 nejdůležitějších důvodů

První a nejdůležitější důvod je vaše zdraví. Trpíte-li nadváhou a zatím se cítíte obstojně, neznamená to, že to tak bude pořád nebo se to snad zlepší. Riskujete srdeční choroby, diabetes, kloubní onemocnění, mozkovou příhodu, několik druhů rakoviny, vysoký krevní tlak a desítky dalších neméně důležitých chorob.

Druhý důvod je vaše psychika. Když se vám povede vejít se do vysněného čísla kalhot, neuvěřitelně rychle se vám zvedne sebevědomí a vy se budete cítit skvěle.

Třetí a významný důvod je váš milostný vztah. Všiml si váš partner, že je vaše váha podstatně vyšší než před několika měsíci? Jestli vás jeho rýpavé poznámky malinko urazily, nevěste hlavu. Milovat vás kvůli tomu nepřestane, ale co byste pro svého miláčka neudělali?

Čtvrtý důvod je společenské (ne)přijetí. Neznamená to, že by vás společnost zavrhla jen proto, že trpíte nadváhou. Ale lidé ve společnosti poznají, že si nejste jisti sami sebou a méně vás budou oslovovat.

Pátý důvod je sportovní omezení. Všeobecná aktivita je u lidí trpících nadváhou značně omezena a to nejen u jednotlivých druhů sportů, ale především u běžných aktivit jako je například obyčejná chůze do schodů nebo jen rychlejší tempo při chůzi.

Šestým důvodem je nekvalitní spánek. Nemůžete usnout, budíte se v noci? Každý kilogram, který shodíte, vám pomůže k lepšímu a delšímu spánku.

Sedmým důvodem může být neplodnost. Ženy s nadváhou mohou mít s početím dítěte potíže, mají vysokou pravděpodobnost samovolného potratu, nebo se jim narodí dítě s velice nízkou porodní váhou.

Osmý důvod je celková nespokojenost. Možná vás děsí přicházející jaro a léto, víte, že zimní kabát schováte do skříně. Procházet se v plavkách pro vás představuje noční můru? A jak vnímáte sestavu svého jídelníčku? Hlavu vzhůru, máte spoustu času vše napravit.

Devátý důvod je ztráta energie. Ztratili jste zájem o své koníčky? Nemáte na ně náladu? Vzpomeňte si na období, kdy jste se cítili lépe. Byla vaše váha nižší? Pokud jste odpověděli kladně, pak máte další důvod, proč zhubnout.

A desátým důvodem může být vaše okolí. Ne od každého z vašeho okolí můžete očekávat pohledy bez hloupých grimas či trapných poznámek. I když je to hloupé a dětinské, někoho z vás to pokaždé zasáhne a pak jste celý den smutní. I toto může být jeden z důvodů, proč se zbavit přebytečných kil a proč zhubnout.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies